Pred potjo v Beljak, kjer bo Olimpija danes gostovala v prvem krogu, smo za nekaj minut zmotili najboljšega strelca zeleno-belih v lanski sezoni Franka Banhama. Prva violina tivolskega kluba nima več težav s poškodbo, ki ga je za nekaj dni oddaljila od ledenih ploskev med pripravljalnim obdobjem. Banham, ki z ženo jeseni pričakuje naraščaj, je pred novo sezono v ligi EBEL optimističen in Olimpiji napoveduje lepšo prihodnost.

Frank, letos vas znova čaka naporen ritem v ligi EBEL. Kaj napovedujete Olimpiji?
Naš glavni cilj je izboljšati rezultat iz lanske sezone, ko smo zasedli zadnje mesto v ligi. Menim, da smo se vsekakor sposobni uvrstiti v končnico. V moštvu je precej novih obrazov, pa tudi fizična in mentalna pripravljenost je na višji ravni kot pred letom dni. Vsi smo garali skozi poletje, zato odhajamo v prvenstvo dobro pripravljeni. Morda smo po imenih na papirju nekoliko šibkejši kot lani, toda pri drugih stvareh smo naredili velik korak naprej.

Zdi se, da je Beljak pravšen nasprotnik v prvem krogu. Proti Orlom je Olimpija namreč vedno igrala dobro, še posebej v gosteh...
Tako je. Že na Bledu smo pred dvema tednoma igrali proti njim na poletni ligi, kjer jim nismo dovolili praktično ničesar. Niso uspeli razviti igre, tako da nam njihov slog leži. Nocoj moramo le ponoviti predstavo izpred štirinajstih dni in vzeti poln plen. Moramo se hkrati zavedati, da bo Beljak odprl sezono na svojem ledu, zato bo vsekakor štartal na zmago. Toda verjamem, da smo kakovostnejša ekipa, zato se nadejam zmage, saj moramo na začetku zbrati čim več točk. To bi v našo garderobo vneslo kar precej samozavesti, kar je ključnega pomena pred nadaljevanjem.

Med pripravami ste imeli kar precej poškodovanih soigralcev. Med njimi ste bili nekaj časa tudi vi. Ste zaradi tega kaj manj uigrani?
Kar precej smo menjali napade, vendar tu nimamo kaj. Če pride do poškodb, je to žal višja sila. Tudi med sezono moramo računati na to, da ne bodo vsi igralci vseskozi zdravi. Kljub temu moramo posel opraviti čim bolj profesionalno, četudi bomo večkrat igrali z različnimi napadi.

Že v nedeljo vas čaka prvi večni derbi v letošnji sezoni, saj v Ljubljano prihajajo Jeseničani. Nazadnje ste se z njimi pomerili na Bledu, kjer ste doživeli najvišji poraz v pripravljalnem obdobju (1:7).
Na Bledu se je poznala naša utrujenost, zato tista tekma ni bila realen pokazatelj moči. Dan pred derbijem smo imeli težko srečanje z Beljakom, kjer smo potrošili precej moči, medtem ko so bili Jeseničani spočiti. V nedeljo bomo v Tivoliju igrali pred svojimi navijači, zato bomo še dodatno nabrusili drsalke in Jeseničanom vrnili za visok poraz na Bledu.