Sebastian Loeb se je tako 53. zmage v karieri veselil le nekaj ur. Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) se je odločila za redek ukrep, izreden tehnični pregled. Pri treh dirkalnikih ekipe Citroen (dveh tovarniških in enem moštva Citroen Junior) so ugotovili nepravilnosti na sprednjem vzmetenju, zaradi česar so vsem trem voznikom dodali po minuto glede na dosežene čase.

Najslabše jo je odnesel Loeb, saj je namesto zmage in 10 točk dobil le osem točk za drugo mesto, posledično pa se je Finec pomaknil navzgor za eno mesto. Tako ima Hirvonen zdaj namesto le ene točke kar pet točk prednosti pred zadnjima dvema dirkama v SP. Dani Sordo je obdržal tretje mesto, Sebastien Ogier pa je s četrtega padel na peto, napredoval je drugi Fordov Finec Jari-Matti Latvala.

Zanimivo je, da je pred dvema sezonama podobna usoda doletela tudi Hirvonena. Takrat je njega in rojaka Marcusa Grönholma na reliju po Portugalski vodstvo tekmovanja prav tako zaradi tehnične nepravilnosti - neustreznih stranskih stekel na Fordovih dirkalnikih - kaznovalo s po petimi minutami pribitka. Grönholm je takrat izgubil drugo mesto, Hirvonen pa tretje.