Slovenski sprinter Borut Božič (Vancansoleil) ni prišel do želenega rezultata, čeprav je v cilj prišel kot 11. in v času zmagovalca. "Sprint se mi ni posrečil. V zaključek sem prišel v slabem položaju, bil sem preveč zaprt," je razlog, zakaj ga ni bilo med najboljšimi, kot si je želel, obrazložil Božič, ki je na cilju poskrbel za zmedo, saj ga pri prečkanju ciljne črte fotofiniš kot še nekaterih drugih očitno ni zaznal, tako da ga med rezultati dolgo časa ni bilo.

V času zmagovalca je kot 79. ciljno črto 203,7 kilometra dolge proge prišel tudi Tadej Valjavec, a se je pri tem kar precej namučil. "Skupina se je zaradi vetra raztrgala. Priključek sem ujel 500 metrov pred ciljem. Sicer pa je bila etapa klasična nizozemska. Kocke, veter in veliko nervoze," je dejal po dveh etapah 41. v skupnem seštevku (Valjavec zaostaja 29 sekund), ki Nizozemske ravno ne ljubi najbolj. Zato že po dveh etapah čaka na začetek dirke v njeni domovini.

In gotovo ni edini. Druga etapa je povzročila kar precej težav tudi nekaterim favoritom. Tako sta za prvo skupino zaostala luksemburška brata Andy in Frank Schleck, pa olimpijski prvak Samuel Sanchez in Kazahstanec Aleksander Vinokurov. Tudi sprint, do katerega je prišlo, potem ko je skupina nevtralizirala dolg pobeg petih kolesarjev, je postregel s kakšnim razočaranjem, gotovo pa ne pri Geraldu Cioleku, ki je zabeležil svojo prvo zmago na velikih dirkah. "Bilo je tesno, toda tokrat se je vendarle vse odvilo po mojih željah. Upam, da to ne bo edina moja zmaga, priložnosti bo še veliko, čeprav je res, da je sprinterska konkurenca kar močna. A Marka Cavendisha ni," je bil po zmagi zadovoljen mladi Nemec.