Že včeraj so Železarji po kazenskih strelih izgubili proti Beljaku (2:3), danes pa so Zmaji istega nasprotnika zmleli s 3:1 (1:0, 2:1, 0:0). Ljubljančani so na krilih Iva Jana, ki je prispeval dva zadetka in se vrnil v strelsko formo, vknjižili dve točki ter se zavihteli na prvo mesto v skupini A. Poleg Jana je za enajstkratne slovenske hokejske prvake zadel še mladi Anže Ropret, v vratih pa je blestela nova zeleno-bela moč Norm Maracle. Olimpija na Bledu sicer nastopa brez ostrostrelca Franka Banhama, kapetana Iva Jana in nadarjenega Nejca Berliska, ki so poškodovani.

Za prvo mesto v „slovenski“ skupini se bosta jutri ob 19.30 udarila večna rivala, zmagovalec pa se bo uvrstil v nedeljski finale (19.00). To bo sicer že tretji obračun v pripravljalnem obdobju med Olimpijo in Jesenicami. Prejšnji teden sta se tekmeca v Podmežakli najprej razšla z izidom 2:2, že naslednji dan pa so v Tivoliju slavili Ljubljančani (2:1).

Več o poletni hokejski ligi in o jutrišnjem večnem derbiju si preberite v sobotni tiskani izdaji Dnevnika, kjer boste lahko prebrali mnenje Rudija Hitija o aktualnem dogajanju v slovenskem hokeju.