Dunne je med drugim produciral filma "Ash Wednesday" z Elizabeth Taylor in Henryjem Fondo ter "The Panic in Needle Park" z Alom Pacinom v vlogi prekupčevalca z mamili.

Njegova prva knjižna uspešnica, družbena drama "The Two Mrs. Grenvilles", napisana po avtentičnem kriminalnem primeru, se je v prodaji pojavila leta 1985. Sledili so drugi romani, uspešnice o zločinih v imenitnih družbenih krogih, med njimi "An Inconvenient Woman".

Umor njegove 22-letne hčere leta 1982 je Dunnea pripeljalo k temu, da je pisal o resničnih zločinih. Kot novinar je za revijo Vanity Fair pokrival sodni proces proti O.J. Simpsonu, obtoženemu umora, in senzacionalistični proces proti Clausu von Bülowu.

Tik pred smrtjo se je Dunne posvečal pisanju knjigo "Too Much Money", po navedbah Vanity Fair je bil izid knjige načrtovan za letošnji december. CNN je v sredo poročal, da se je Dunne še avgusta zdravil v eni od nemških klinik, kamor se je zatekla po pomoč tudi prav tako za rakom obolela igralka Farrah Fawcett, ki je umrla junija v Los Angelesu.