Lawrenceova se je agenciji AP v New Yorku pridružila 16. novembra leta 1936 in je delala kot fotograf po naročilu. "Nikoli se nisem imela za feministko," je dejala v enem od intervjujev, priznala pa, da je bilo v njenem času malo žensk na AP. "Fantje so bili zelo prijazni z menoj. Za mojim hrbtom pa so verjetno zbijali veliko šal."

Lawrence, bivši glavni manager London Symphony Orchestra, je povedal, da je bila njegova žena kot fotografinja AP na Yankee Stadiumu, kjer jo je množica nekoč pozdravila z ovacijami, ko je na igrišče prišla v krilu. Obudil je tudi spomin na njeno fotografsko delo pri zgodbah o otroškem delu v Pennsylvaniji.

"Bila je pionirka," je še dejal o svoji soprogi. "V intervjujih je povedala, da je ponosna, da lahko življenjsko zgodbo nekoga dožene v desetih minutah."

Morris Lawrence je delala za AP poltretje leto, preden je leta 1940 zapustila agencijo. Potem je sodelovala z newyorškim tabloidom PM. Fotografije je objavljala tudi v revijah, kot so Look, Life in Mademoiselle.

Rodila se je 27. marca leta 1914 v Chicagu v državi Illinois. Diplomirala je na Sarah Lawrence Collegeu. Ime si je ustvarila tudi s fotografiranjem hollywoodskih zvezdnikov, vključno z Marilyn Monroe in Frankom Sinatro. Te in na stotine drugih posnetkov je razobesila doma v Oaklandu, kamor se je preselila leta 1978, je še povedal Lawrence.