Potem ko so dirkači v formuli ena prekinili enomesečni premor z dirko v Valencii, bodo nadaljevali v silovitem ritmu. Že ta konec tedna se bodo za točke svetovnega prvenstva pomerili v Belgiji v Spa-Francorchampsu. Zanimivo bo videti, v kakšni luči se bo pokazal Janson Button.

Dirkač ekipe Brawn je na začetku sezone blestel. Dobil je šest od sedmih dirk, nato pa povsem poniknil. Na zadnjih štirih dirkah je osvojil vsega enajst točk, v Valencii je bil minuli konec tedna sedmi. Button je kljub temu še vedno vodilni v skupnem seštevku. Pred drugouvrščenim Rubensom Barrichellom ima 18 točk prednosti, pred Markom Webberjem pa še tri več.

Button upa, da se bo krivulja njegovih nastopov obrnila navzgor prav v Belgiji. ''Termalno'' dirkališče mu ustreza, zato mu optimizma ne manjka. ''V zadnjih tednih sem preživljal težke čase. Ni mi šlo po načrtih. Toda še vedno sem vodilni v skupnem seštevku in upam na boljše nadaljevanje. Dirkališče v Belgiji je eno mojih najljubših. Proga mi ustreza in se nadejam, da bom dosegel boljši rezultat kot na zadnjih dirkah,'' pravi Button.