Carl Lewis in Usain Bolt spadata med najboljše šprinterje vseh časov. Čeprav bo Bolt v petek star šele 23 let, se je že zapisal v zgodovino kot eden največjih športnikov vseh časov. Bolt in Lewis pa nista le odlična športnika, ampak bosta v prihodnje tudi soseda. Jamajški blisk je kupil nepremičnino na Bahamih na otoku Rum Clay, kjer ima posestvo tudi Lewis. ''Kdo si ne bi želel živeti v Rum Clayu. To je fantastično mesto,'' je dejal Bolt, ki se bo z Lewisom lahko pogovarjal o dopingu.

Nekdanji ameriški šprinter je izrazil dvom v to, da je Bolt povsem ''čist''. ''Verjetno bo Bolt največji šprinter vseh časov. Toda če nekdo teče na sto metrov 10,03, leto za tem pa 9,69, je normalno, da se vprašaš, če je vse ''čisto''. Kdor ne razmišlja tako, je neumen,'' je dejal Lewis.

Bolt, ki ga danes čaka finale teka na 200 metrov na svetovnem prvenstvu, ima na to drugačen pogled. ''Svetovni rekord sem postavil tako, da sem jedel veliko piščančjega mesa. Jemljem nekaj vitamina C, a ne veliko. Pojem veliko sadja, krompirja, riža in rib. Včasih si privoščim tudi hamburger iz restavracije s hitro prehrano. Zelo pomembno je tudi, da popijem veliko vode, a ko grem zvečer v mesto, si najraje privoščim pivo,'' je dejal Bolt, ki je bil tako kot ostali šprinterji po finalu teka na sto metrov na dopinškem testu negativen.