Morda to lahko v bližnji prihodnosti uspe le njemu samemu. V to je prepričan tudi sam, saj pravi, da to še ni vse, kar je sposoben. Upa celo, da bo v prihodnje stometrsko razdaljo pretekel v devetih sekundah in štiridesetih stotinkah.

''Že pred finalnim tekom sem rekel, da je možno prav vse. Moja napoved se je nato uresničila. Štartal sem dobro, nato pa pospeševal. Približno na sredini proge sem se ozrl, kje so tekmeci, nato pa le še gledal naprej in drvel proti cilju. Dosegel sem zelo dober čas, vendar sem prepričan, da sem lahko še boljši. Kje so moje meje, ne vem. Lahko rečem le, da je mogoče čisto vse,'' je Usain Bolt, ki je navdušil tudi s sproščenostjo in šalami, dejal množici novinarjev na olimpijskem štadionu v Berlinu.

Za nagrado je dobil ček v vrednosti 100.000 evrov, ki mu bo, kot pravi sam, služil za umirjeno življenje po karieri, ko ne bo več drvel po stezah, ampak užival v športnem pokoju. Medtem ko je Bolt navdušeno tekal v objemu tretjeuvrščenega Asafe Powlla po modri stezi berlinskega štadiona, je bil Tyson Gay, ki je osvojil srebrno kolajno, povsem razočaran. Bolt ga je z naslednjimi besedami vsaj malo potolažil: ''Powell in Gay sta odlična atleta. Vem, da v prihodnje ne bom imel lahkega dela, ker bosta naredila vse, da me premagata. Videli boste še veliko imenitnih tekov.''

Bolt na svetovnem prvenstvu še ni rekel zadnje besede. Sedaj ga čaka lov na zlato v teku na dvesto metrov. Pred letom dni je v Pekingu na olimpijskih igral zmagal s svetovnima rekordoma na obeh najkrajših razdaljah. Mu bo to uspelo tudi tokrat? ''Mislim, da na 200 metrov svetovnega rekorda ne bom postavil,'' je dejal Bolt.