"Seveda imam željo, da bi presegel Haileja. A dve leti je dolga doba in lahko se zgodi marsikaj," odgovarja Kenenisa Bekele, ki bo imel v Berlinu še eno veliko priložnost. Da se vpiše v zgodovino kot prvi atlet, ki mu je na istem prvenstvu uspelo zmagati na 10.000 in 5000 m. Poskusov doslej je bilo že nekaj, najbližje uspehu pa je bil Gebrselassie v Stuttgartu leta 1993, ko ga je na krajši razdalji ugnal Kenijec Ismail Kirui. Da je v tej sezoni Bekeleju ne bo zmanjkalo izzivov, bo poskrbel kmalu po SP, saj ga v Zürichu in Bruslju čakata izjemno pomembna nastopa. Z zmagami na mitingih zlate lige v Berlinu, Oslu, Parizu in Rimu je še vedno v igri za milijon ameriških dolarjev.

Ker v Berlinu nobena debata ne gre mimo nepozabnega nedeljskega teka na 100 m, je moral na novinarska vprašanja o tej temi odgovarjati tudi Bekele, debata pa se je razvijala v zelo zanimive vode. "Seveda sem spremljal tek Usaina Bolta. Res je fantastičen. Koliko je moj osebni rekord na 100 m? 11,0. Ni slabo za dolgoprogaša," je bil ponosen Bekele, a vprašanj o Usainu Boltu še ni bilo konec. "Če bi se pomerila na 800 m? Usain nima možnosti. Prepričan sem, da bi ga ugnal za šalo. Ne verjamete? Organizirajte tekmo, pa boste videli," je odgovoril Bekele. Odgovor na to vprašanje verjetno ne bo znan nikoli, saj sta predvsem Bolt in tudi Bekele zaradi izjemnih dosežkov znana po tem, da tudi s postelje ne vstaneta, če jima kdo ne plača.

V Berlinu še naprej odmeva poraz Jelene Isinbajeve. Ruska rekorderka skoka on palici je bila neporažena na velikih tekmovanjih šest let. Kot kaže, je lani najboljša športnica na svetu dobila svojo krvnico. Najprej ji je pred štirimi tedni po 18 zaporednih zmagah v Londonu vzela skalp Poljakinja Anna Rogowska (obe sta preskočili 468 cm). V Berlinu pa je Rogowska v prvem poskusu preskočila 475 cm ter prisilila Isinbajevo, da je dvignila letvico na 480 cm in ostala nazadnje celo brez rezultata, kar se ji je nazadnje zgodilo na olimpijskih igrah v Sydneyju 2000. "Jelena je še vedno številka ena ženskega skoka ob palici. A sem hkrati vesela in ponosna, da sem svetovna prvakinja," je skromna Anna Rogowska. Poljakinja pa bo očitno nočna mora Isinbajeve tudi v preostanku sezone, ko Rusinja lovi glavno nagrado na zlati ligi. Na mitingih najvišje ravni Isinbajeva namreč ni doživela poraza že vse od leta 2001.