Nekaj dni po tem, ko je nesrečo v bolidu Ferrarija doživel Felipe Massa, je Michael Schumacher naznanil, da se bo vrnil v formulo ena. Na prvi dirki po upokojitvi bi moral nastopati 23. avgusta na VN Evrope v Valencii. Sedaj je prišlo do novega preobrata. Schumacherjev povratek je namreč odpovedan!

Sedemkratni svetovni prvak ne bo dirkal zaradi poškodbe, ki jo je dobil med nesrečo na dirki z motorjem. Zvezdnik iz Nemčije je že obvesti vodstvo Ferrarija, da zaradi poškodbe ne bo sposoben sesti v dirkalnik formule ena.

''Čutim posledice nesreče, v kateri sem bil udeležen na dirki z motorjem letošnjega februarja. Bolečine v predelu glave in vratu na žalost še niso izginile. To je razlog, da moj vrat ne more prenesti ekstremnega stresa, ki ga zahteva tekmovanje v formuli ena. Naredil sem vse, da bi se začasno vrnil na dirkaške steze, a se žal ni izšlo. Zelo sem razočaran. Žal mi je zaradi ljudi v Ferrariju in navijačev,'' je povedal Michael Schumacher.

Iz tabora ferrarija so sporočili, da bo Felipeja Masso na naslednji dirki formule ena 23. avgusta v Valencii nadomestil rezervni voznik Italijan Luca Badoer. "Po odpovedi Michaela Schumacherja bo našega prvega voznika Felipeja Masso na veliki nagradi Evrope zamenjal Luca Badoer," je Ferrari zapisal v sporočilu za javnost.

Osemintridesetletni Badoer je v formuli ena tekmoval na približno petdesetih dirkah, vendar vedno v manjših ekipah. Zadnjo dirko za svetovno prvenstvo je odvozil leta 1999, vse od tedaj pa je testni voznik pri Ferrariju.