Probanka je prodala 15.000 podrejenih obveznic z nominalno vrednostjo 1000 evrov. Obrestna mera je fiksna in znaša sedem odstotkov letno, dospetje glavnice je 24. junija 2016.

Terjatve, ki izhajajo iz obveznic, so ob stečaju oziroma likvidaciji izdajatelja podrejene obveznostim do navadnih upnikov in obveznostim na podlagi podrejenega dolga, ki se vključuje v dodatni kapital II, je danes na spletnih straneh Ljubljanske borze objavila Probanka, ki jo je KDD o vpisu obveznic in njihovem prenosu na račune imetnikov obvestil 10. avgusta.

"Z izdajo podrejenih obveznic PRB11 se je Probanka kapitalsko okrepila in s tem izboljšala količnik kapitalske ustreznosti za zagotavljanje kapitalskih zahtev za kreditna, tržna in operativna tveganja," so v sporočilu zapisali v banki, ki je napovedala, da bo pričela z aktivnostmi za uvrstitev obveznic na organizirani trg Ljubljanske borze vrednostnih paprijev.

Po vpisu celotne emisije PRB11 se je regulatorni kapital Probanke, ki je ob koncu leta 2008 znašal 131,8 milijona evrov, povečal za 15 milijonov evrov. S tem se je v Probanki izboljšal tudi količnik kapitalske ustreznosti, in sicer za 1,1 odstotne točke na 11,2 odstotka. "S tem Probanka presega ciljno kapitalsko ustreznost in krepi zaupanje svojih komitentov in delničarjev ter možnosti za svoje poslovne priložnosti," so še zapisali.