''Na omenjenih treh srečanjih z Romuni se bomo poskušali čim bolje uigrati in iz tekme v tekmo izboljšati našo igro. Po tekmah z Romuni, ki v Slovenijo prihajajo danes in se bodo pripravljali v Rušah, bomo tudi dokončno določili 12 igralcev, ki bodo odpotovali na Poljsko,'' je napovedal selektor Gregor Hribar in dodal, da bodo poskušali tudi z nekaterimi novimi kombinacijami sprejema in napada.

Na zaključnem delu priprav z reprezentanco ne bo več Gregorja Ropreta in Jana Planinca, ki bosta trenirala doma oziroma v klubu, vendar je Hribar z njima dogovorjen, da ju lahko naknadno pokliče, če ju bo potreboval. Hribar je poudaril, da je pri odbojkarjih opazna zelo velika motivacija pred vrhuncem reprezentančne sezone: ''Tako motiviranih igralcev, zagnanih za delo in z veliko željo po dokazovanju, v slovenski članski reprezentanci še nisem videl. To me navdaja z velikim optimizmom. Upam samo, da nam jo v najpomembnejših trenutkih ne bodo zagodle poškodbe.''

Slovenska reprezentanca bo po tekmah z Romunijo, ki jo vodi sloviti Stelian Moculescu, še v ponedeljek trenirala v Mariboru, po dnevu premora pa bo 12 igralcev in strokovno vodstvo v sredo odpotovalo na Poljsko.

Tekme z Romunijo bodo zaradi tehničnih težav z mariborsko dvorano Lukna potekale za zaprtimi vrati, petkovo tekmo v dvorani Tabor v Mariboru pa bodo lahko spremljali mediji s predvidenim začetkom ob 19.15. Zapletlo se je pri obnovi dvorane Lukna, v kateri naj bi po prvotnem načrtu odigrali omenjena srečanja, tako da so bili odgovorni na Odbojkarski zvezi Slovenije prisiljeni iskati nove lokacije tekem in zaradi časovne stiske ne morejo zagotoviti vseh zakonsko določenih podrobnosti, povezanih z organizacijo takega dogodka.