Fabjanovi sta v izenačenem finalu z 2:1 (21:16, 19:21, 15:13) premagali Andrejo Vodeb ter Martino Jakob, Potočnik in Perhaj pa sta bila z 2:0 (21:18, 21:14) boljša od Alena Djordjeviča Kamenika in Nejca Zemljaka.

Finalna obračuna sta, kar je v Kranju že značilno, potekala pred nabito polnimi tribunami, ki so bile glede na zanimanje vsaj enkrat premajhne. Sestri Erika in Simona Fabjan ter Andreja Vodeb in Martina Jakob so začele zelo izenačeno, saj si nobena od ekip ni pridobila prednosti. Ob rezultatu 13:13 pa je Erika Fabjan z dvema izjemnima servisoma le naredila razliko, ki sta jo sestri potem zlahka pretvorili v zmago v uvodnem nizu. Ko je že vse kazalo na gladko zmago branilk naslova, saj sta sestri Fabjan v drugem nizu povedli že s 16:10, pa sta dva asa Vodebove "presekali" niz in nasprotnici sta do konca osvojili le še tri točke.

Da zmaga v drugem nizu ni bila naključje, sta Vodebova in Jakobova dokazali tudi v odločilnem tretjem nizu, ko je bil izid vse do 13. točke spet povsem izenačen. A kot že tolikokrat do zdaj sta Erika in Simona ponovno pokazali, zakaj sta v tem trenutku najuspešnejša slovenska dvojica. Nepopustljivi do konca sta vnovič zelo pogumno zaigrali tudi v sami končnici in zasluženo zmagali.

Težko pričakovan finale v moški konkurenci pa se je začel malce nepričakovano, saj so gledalci namesto trdega boja za vsako točko videli silovit začetek Potočnika in Perhaja in hitro visoko vodstvo. Boj se je sicer v nadaljevanju razplamtel, a prednost je bila že previsoka, tako da je bil prvi niz odločen. V drugem nizu sta dvojici uprizorili serijo "zračnih dvobojev", saj sta tako Djordjevič kot na drugi strani Potočnik celo vrsto točk dosegla z visokim blokom. Očitno bolje pripravljena in predvsem zelo zbrana Potočnik in Perhaj pa sta za ubranitev naslova najboljših celo tekmo odigrala na visoki ravni, z zelo majhnim številom napak, tako da se jima nasprotnika tokrat nista mogla upirati in moškega finala je bilo dokaj hitro konec.

Izenačenost ekip se je pokazala tudi v tekmah za tretje mesto. Pri ženskah sta obe Ani, Oblak in Kališnik, z dobrim servisom povzročali veliko težav Jeleni Strel Kosmač in Tjaši Zupan, a je bila igra slednjih vendarle bolj prepričljiva, predvsem v napadu. Kljub številnim nihanjem rezultata sta tako Strel Kosmačeva in Zupanova v zaključku oba niza varno pripeljali do konca. Prava poslastica pa je bila tekma za tretje mesto v moški konkurenci. Mnogi so bili sicer mnenja, da bosta brata Jan in Danijel Pokeršnik brez težav ugnala nasprotnika, a v tekmi, katere značilnost so bili predvsem zelo močni udarci in ob tem tudi številni bloki, sta se morala proti borbenima Goranu Cestniku in Anžetu Bahču močno potruditi, odpor slednjih pa sta zlomila šele v zaključku tretjega niza.