Šmidova je med 113 plavalci 45., kljub najboljšemu dosežku v karieri pa nad nastopom ni bila navdušena. "Zadovoljna sem z osebnim rekordom, a samo plavanje ni bilo optimalno, predvsem skok je bil zelo slab. Cilj je bil državni rekord, ki ga bom zdaj skušala odplavati v Radovljici," je povedala plavalka kranjske Zvezde.

Osebni rekord je s 26,41 dosegel tudi Robi Žbogar, že svojega drugega na prvenstvu, a ima slednji v nedeljo še eno nalogo, nastop v mešani štafeti, kjer bo imel tudi priložnost za osebni rekord na 100 hrbtno. "V prvem nastopu mi v hrbtnem slogu na 100 metrov ni šlo povsem najboljše, zdaj na 50 je šlo, a bomo videli. Jutri startamo na državni rekord, kar bo težko, saj sem sam najšibkejši člen," je še povedal Žbogar, ki obljublja, da bo dal vse od sebe. Danes je bil 47.

Nekoliko za najboljšima lastnima rekordoma pa sta zaostali Velenjčanka Nina Drolc in plavalka Olimpije Nina Sovinek na 50 prosto. Sedemnajstletna Drolčeva, ki je poleti v Pescari podrla tudi slovenski rekord, je z dosežkom 26,22 osvojila 49. mesto. "Plavali sva skupaj in zato je bil to tudi medsebojni dvoboj. Sicer pa sem si želela biti še malo hitrejša, a se pozna, da sem na prvenstvu debitantka in iz svojih napak se bom skušala tudi kaj naučiti." Sovinkova, ki letos ni tako pripravljena kot v lanski olimpijski sezoni, pa je dejala: "Glede na pripravljenost je kar v redu."

V nedeljo bodo slovenske barve ob mešani štafeti branili še Anja Klinar, Nika Karlina in Jan Karel Petrič na 400 mešano.