Zakonca Šrot sta lastnika družbe Atka-Prima, ta pa je lastnica Kolonela, ki ima v lasti 78 odstotkov Centra naložb, omenjena družba pa je 71-odstotna lastnica Infond Holdinga. Ta je s 55-odstotnim deležem večinski lastnik Pivovarne Laško, v lasti pa ima tudi 24,9 odstotka Mercatorja.

Portfelj Šrotovih se je sicer junija nekoliko znižal, saj je Nova Ljubljana banka zaradi neplačanega 130 milijonov evrov dolga junija Infond Holdingu zasegla 10,75 odstotka Mercatorja in 23,51 odstotka Pivovarne Laško, s katerima je Infond Holding zavaroval posojilo. Družbe okrog Laškega in Infond Holding so sicer obvladovale nekaj manj kot polovico Mercatorja.

Šrot je prek skupine Pivovarne Laško nadzoroval večino slovenske industrije pijač (v njej so kot odvisne družbe Radenska, Pivovarna Union, Vital Mestinje ter splitska Jadranska pivovarna), obvladoval pa je tudi pretežen del trga tiskanih medijev, saj so Laščani lastniki skoraj 81 odstotkov največjega slovenskega časnika Delo, ta pa poseduje skoraj 80-odstotni delež Večera.