V Ferrariju so povedali, da je Michael Schumacher pripravljen na vrnitev v formulo ena. V naslednjih dneh se bo sedemkratni svetovni prvak posvetil posebnem treningu, zato da bo za dirko v Valenciji, kjer bo zamenjal poškodovanega Felipeja Masso, telesno popolnoma pripravljen.

Schumacher je za Autosport dejal, da je vesel, ker iz bolnišnice v Budimpešti prihajajo dobre novice o Massinem zdravstvenem stanju. Dodal je, da se je odločil vskočiti na Massino mesto zato, ker čuti določeno lojalnost do moštva Ferrari. Poudaril je, da se že sedaj veseli tekmovanja.

Ko bo Schumacher dobil zeleno luč, da lahko tekmuje na veliki nagradi Evrope v Valenciji, bo prvič v istem moštvu s svojim nekdanjim konkurentom za naslov svetovnega prvaka Kimijem Raikkonenom. Finec in Nemec bosta tako skupaj poskušala zagotoviti Ferrarijevo tretje mesto v skupnem seštevku konstruktorskega prvenstva.

Zanimivo je, da je novica o Schumacherjevi vrnitvi v formulo ena prišla le dan po tem, ko je Nemčev menedžer Willi Weber odločno zanikal, da bi se njegov varovanec zopet podal v dirkaške vode. „Kdorkoli v Valenciji sede v avtomobil, to ne bo Michael Schumacher. Nisem 100-odstotno prepričan, sem 200 odstotkov prepričan,“ je trdil Weber.

Ob tem je Weber še dodal, da bi bil ob morebitnem povratku pritisk na nekdanjo Ferrarijevo zvezdo ogromen. „Vsi bi pričakovali, da bo zmagal, toda on še sploh ni vozil tega avtomobila,“ je pojasnil Weber, ki je bil prepričan, da se Schumacher ne bi spuščal v tako negotovo situacijo, ker to nikoli ni bil njegov stil.