Britanec Jenson Button je nedeljsko dirko za Veliko nagrado Madžarske končal na sedmem mestu, kar je njegova najslabša letošnja uvrstitev. To je hkrati že tretji zaporedni slab rezultat moštva Brawn, ki je v prvih dirkah dominiralo.

Voznik Red Bulla Mark Webber je madžarsko dirko končal na stopničkah, in sicer na tretjem mestu, odpeljal je tudi najhitrejši krog in sedaj za vodilnim Buttonom zaostaja le za 18,5 točk.

„V zadnjih treh dirkah sem v primerjavi z Webberjem izgubil 15 točk in to je ogromno,“ je dejal Button, ki je zmagal na šestih od prvih sedem dirk. Upal je, da se bo na Madžarskem, kjer je leta 2006 slavil svojo prvo zmago, ponovno prebil med zmagovalce.

„Zaenkrat še vodimo v prvenstvu, vendar nas bodo tekmeci zagotovo prehiteli, če bomo še naprej nadaljevali s takšnim tempom,“ meni Britanec. Webber je Britančeve skrbi še okrepil, ko je dejal, da so „na lovu“ in da je njihov avtomobil lahko še bolj konkurenčen.

Button in njegovo moštvo Brawn so se na zadnjih dveh dirkah borili s pnevmatikami, ki so niso dovolj ogrele, saj sta bili dirki v Veliki Britaniji v Nemčiji precej hladni. Upal je, da bo na Madžarskem vreme toplejše, kar mu bo omogočilo boljše delovanje pnevmatik, vendar se tudi tokrat ni izšlo po njegovih željah.

„Imamo avtomobil, ki dobro pazi na pnevmatike, ko je primerna temperatura. Toda takoj, ko temperatura pade, imamo težave,“ je pojasnil Button. Dodal je, da za svoj neuspeh ne morejo kriviti vremena. „Mi smo krivi, ker smo avtomobil ustvarili takšen, kot je. Sedaj moramo ugotoviti, kako ga popraviti, da bo dobro deloval tudi v okoliščinah, ki nam ne ustrezajo toliko,“ je še povedal Britanec.