Šrotu bi sicer mandat potekel konec novembra prihodnje leto, v Laškem pa uradno pojasnjujejo, da je odstopil zaradi interesov poslovnega sistema pivovarne in umiritve pritiskov. 

Več o dogajanju pred današnjo sejo nadzornega sveta si lahko preberete na tej povezavi, več o kazalcih poslovanja Pivovarne Laško pa si lahko ogledate  na spletni strani Poslovnega Dnevnika pod ikono analize podjetij.

Komentar: Primož Cirman o povezavi med Boškom Šrotom in Dimitrijem Ruplom

Novoimenovani generalni direktor Pivovarne Laško Dušan Zorko, ki bo položaj prevzel v petek, je danes za spletni portal 24ur.com dejal, da bo, ko bo pridobil vse informacije, razmislil in odprodal vse, kar ni potrebno za sam posel. "Govorim o določenem deležu v Mercatorju, pa tudi Delo in Večer," je zatrdil.

Kot je poudaril Zorko, bo od Boška Šrota, ki je danes nepreklicno odstopil s položaja prvega moža Laškega, pridobil določene stvari, ki mu jih je ta, kot pravi, korektno predal. Zorko meni, da je Šrot z odstopom pokazal, da je pripravljen sodelovati pri razrešitvi perečih vprašanj.

Šrot je danes zaradi interesov poslovnega sistema pivovarne in umiritve pritiskov nepreklicno odstopil s položaja generalnega direktorja Pivovarne Laško, nadzorni svet pa je njegov odstop sprejel. Nadzorniki so za generalnega direktorja imenovali Zorka, ki bo položaj prevzel v petek.

Zorko na čelo laške pivovarne prihaja z vrha Pivovarne Union, sicer družbe v sistemu Pivovarne Laško. Union je vodil od marca 2004, pred tem pa je bil 12 let direktor celjskega Kovintradea.