"V izjemno zaostrenih poslovnih razmerah in kljub negotovi prihodnosti je Continental dosegel zastavljene cilje poslovanja," je po poročanju tujih tiskovnih agencij prepričano vodstvo družbe.

V drugem četrtletju je prodaja upadla za skoraj 30 odstotkov na 4,76 milijarde evrov. Continental je od septembra lani zmanjšal število zaposlenih za skoraj 16.000 na 133.000, toda, kot poudarjajo v vodstvu, ukrepi "kažejo zelo dobre rezultate".

Continental je prvo polletje končal v rdečih številkah. Izguba iz poslovanja je dosegla 126,2 milijona evrov, v enakem obdobju lani pa je imel 912,4 milijona evrov dobička. Prihodki v prvih šestih mesecih letos so se v medletni primerjavi znižali za tretjino na približno devet milijard evrov.

Konec julija, ko naj bi bili znani dokončni četrtletni podatki, naj bi v Continentalu preučili tudi možnost povezave z večinskim lastnikom Schaefflerjem, ki je poskušal prevzeti precej večji Continental, toda obtičal v visokih dolgovih.

"Continental potrebuje odločitev, strategijo in jasno perspektivo," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa v pismu zaposlenim sporočilo vodstvo družbe, katere delnica se je danes v prvih urah trgovanja na frankfurtski borzi okrepila za osem odstotkov.