V drugi današnji tekmi je Nizozemska s 3:0 (20, 19, 15) premagala Azerbajdžan, s katerim se bo Slovenija pomerila v nedeljo. Nemčija in Nizozemska, ki sta se že uvrstili na prvenstvo, bosta o zmagovalcu turnirja odločali v medsebojni tekmi.

Če je obstajal kanček upanja, da bi se evropski odbojkarski zemljevid postavil na glavo in bi se "malček" v družbi velikanov uvrstil na srečanje svetovnih velesil, tega ni več. Slovenija je v Almereju po petkovi tekmi proti domačinkam (1:3) izgubila še drugi dvoboj turnirja, tokrat so več znanja pokazale favorizirane Nemke. Z izjemo nekaj obdobij so bile boljše praktično v vseh elementih igre, pri tem pa so jim Slovenke pomagale kar same, storile so namreč veliko več napak kot na petkovi tekmi.

Podobno kot proti Nizozemkam so Slovenke, tokrat v rdečih dresih, a s postavo brez sprememb, tekmo začela odločno. Do izida 6:5 so bile v prednosti, toda po napaki Sonje Borovinšek pri servisu, poslani žogi Katje Jontes izven igrišča in blokiranemu udarcu Anje Zdovc se je tehtnica začela nagibati na stran Nemk, ki so na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo 8:6. Izbranke Tilna Kozamernika so še držale koral do izida 10:11, nato pa nikakor niso mogle spraviti žoge mimo bloka v igrišče, slabo sprejemale servise, posledica je tega je bil delni izid 0:7 in izgubljeni niz.

Nemoč Slovenk se je nadaljevala. Že ob prvem tehničnem odmoru drugega niza je bila prednost tekmic 8:3, ko pa so dobile še štiri točke zapored je dišalo po katastrofi. Toda Tilen Kozamernik je z odmoroma in menjavo Zdovčeve, ki jo je zamenjala Monika Potokar, dvignil moralo, prišlo je do nepričakovanega preobrata, tako da je bil niz kmalu spet povsem odprt. Na semaforju je bilo najprej 12:13, nato pa so celo prešle v vodstvo (18:17, 19:18). A žal so se jim v končnici zatresle roke, po izidu 22:22 so Nemke dobile tri točke zapored, kar je pomenilo njihovo vodstvo z 2:0.

Tudi dan prej proti Azerbajdžanu so Nemke vodile z 2:0, a se nato reševale v petem nizu. Prav to je še vlivalo nekaj upanja za presenečenje, prav tako tudi rezultat na začetku (4:2). A reči so bile hitro spet na mestu, že ob prvem tehničnem odmoru tretjega niza je na semaforju kazalo 5:8. Zaostanek 11:16 pri drugem tehničnem odmoru je kazal na to, da Nemke tokrat niza ne bodo izgubile, toda Slovenkam je spet uspela vrnitev, vendar prednosti 22:21 niso znale obdržati do konca.