Trenerju Barcelone Joanu Laporti se je velika želja, kot kaže, uresničila. Katalonski časnik Sport poroča, da sta se predsednik Barcelone Joan Laporta in predsednik Interja Massimo Moratti dogovorila za prestop Zlatana Ibrahimovića iz italijanskega k španskemu prvaku. Novica uradno še ni potrjena, a naj bi tudi Moratti priznal, da je bil posel v četrtek pozno zvečer sklenjen.

Sport navaja, da odškodnina znaša 20 milijonov evrov, Samuel Eto'o, ki bo v popolnem 'lastništvu' Interja, in Alexander Hleb. Belorus bo imel pri Interju status posojenega nogometaša. Tržna cena Eto'oja po navedbah spletne strani Transfermart.de, ki je specializirana za to tematiko, znaša 42 milijonov evrov. Torej je celotna teža prestopa vredna prek 80 milijonov evrov. K temu pa je potrebno prišteti še enoletno posojo Hleba, ki prav tako ni zastonj, zato je moč sklepati, da je prestop vreden blizu 90 milijonov evrov, če ne celo več. Beloruski reprezentant naj bi bil na tržišču vreden 15 milijonov evrov.

Ibrahimović je v minulih tednih večkrat namignil, da želi zapustiti Milano. Da si je močno želel oditi, je jasno tudi iz podatka, da bo imel za malenkost slabšo plačo kot pri Interju. Očitno je pretehtalo dejstvo, da odhaja k evropskemu prvaku, ki bo eden od favoritov za naslov tudi v prihodnji sezoni. Medtem naj bi Eto'o v Milanu zaslužil 13 milijonov evrov na leto.