Londonski klub naj bi po pisanju časnika News of the World italijanskemu Interju ponudil kar 70 milijonov evrov, v zameno za švedskega napadalca bosanskih korenin pa naj bi pri Chelseaju ponudili še Portugalca Deca in Ricarda Carvalha, ki sta sicer visoko na seznamu želja trenerja črno-modrih Joseja Mourinha. S tem naj bi skupna vrednost prestopa znašala kar 98,5 milijona evrov, kar bi bil nov svetovni rekord. Pri takšnih in drugačnih nedeljskih novicah z Otoka je sicer potrebno biti zelo pazljiv, saj so angleški mediji znani, da na dan namenjenemu počitku javnosti posredujejo številne odmevne zgodbe, ki pa na koncu držijo zelo malo vode. Morda je tokrat drugače, saj naj bi angleškemu časniku ponudbo Chelseaja potrdil kar sam Ibrahimović, a tudi do takih izjav ni težko priti z nekaj novinarske domišljije.

»Popolnoma se zavedam, da me Chelsea močno želi v svojih vrstah in zaradi tega sem zelo počaščen. To je ena največjih ekip na svetu, angleška liga pa je ena najboljših,« naj bi dejal Zlatan Ibrahimović, ključne vloge pa naj ne bi igral denar, ampak športni izziv. »Denar ni najbolj pomembna stvar na svetu. Svojo odločitev bom sprejel na podlagi tega, kaj je najboljše za mojo kariero in kaj mi bo najbolj ugajalo. Predvsem moram samega sebe vprašati, če bom lahko še vedno tako dober v novi ligi in v novem klubu. Ali sem srečen v Interju? Ja, sem, toda prihodnost ni povsem jasna,« je za britanske novinarje še dejal Ibrahimović, ki je včeraj s soigralci pri Interju odpotoval na priprave v ZDA.

Še naprej močno v zraku visi tudi prihodnost španskega vezista v vrstah Liverpoola Xabija Alonsa, katerega si v svojih vrstah močno želijo pri Realu Madridu. Interes belega baleta za baskovskega nogometaša, ki je minulo soboto skočil v zakonski stan, je tokrat potrdil tudi novi trener Reala Manuel Pellegrini: »Res je, da si Xabija Alonsa močno želimo v naših vrstah in to ni nobena skrivnost. Bo pa ta posel težko izpeljati, a do konca prestopnega roka je še daleč. Trenutno imamo zelo veliko nogometašev in jasno je, da si bodo nakateri morali najti nov klub, vseeno pa želimo pripeljati še dva vezista in enega bočnega branilca.«