Na prireditev, ki bo letos za dan krajša so v preteklih letih, bo možno tudi tokrat pripotovati z vlakom, cena vozovnice pa bo subvencionirana. Organizatorji prireditve so se odločili, da cena pollitrskega vrčka piva ostane na lanski ravni, torej 1,80 evra.

Obiskovalci prireditve si bodo lahko v petek ogledali tudi več razstav, med drugim razstavo ob letu košarke v Laškem in razstavo ročnih del laških invalidov ter Hiše generacij.

Organizator prireditve, Turistično društvo Laško, v soboto vabi na prireditev Z glavo na zabavo, v okviru katere je predviden bogat program z DJ-em, uličnimi artisti in animatorji. Potekalo bo tudi tekmovanje za najhitrejši reakcijski čas in testiranje alkoholiziranosti z namenom spodbujanja akcije Vozimo pametno.

V soboto bodo lahko obiskovalci uživali tudi v vodni simfoniji, do 50-letnice prireditve Pivo in cvetje bo laško turistično društvo vsako leto pripravilo vodno simfonijo s podnaslovi Tri lilije, Zdravilne vode, Vulkan, Prodnice, Črni most in Sotočje dobrega. Letošnja vodna simfonija nosi podnaslov Zdravilne vode, leta 2014, ko bo Pivo in cvetje praznovalo 50. rojstni dan, pa se bo vodna simfonija prikazala v celotni zgodbi.

Prireditev Pivo in cvetje, na kateri pričakujejo okrog 140.000 obiskovalcev, se bo končala v nedeljo s tradicionalno parado, katere prvi sklop je namenjen predstavitvi pivovarniške dejavnosti, drugi sklop je hortikulturni, ki je letos še posebej zanimiv, saj bodo v njem sodelovali tudi oldtimerji. Zadnji del parade predstavljajo kulturna društva občine Laško, letošnji poudarek pa je na tematiki Spoznajmo čebelarsko dediščino.