Poleg desetih milijonov evrov je Mura po podatkih ministrstva za gospodarstvo prejela še dobra dva milijona evrov različnih pomoči v obliki sredstev za usposabljanje zaposlenih, sredstev za spodbujanje podjetništva in konkurenčnosti, sredstev za prilagajanje tekstilne in oblačilne industrije pogojem notranjega trga EU od leta 2001 do leta 2003...

Država je imela z Muro v preteklosti posredno tudi druge stroške. Po besedah direktorice območne enote murskosoboškega zavoda za zaposlovanje Cvetke Sreš so se namreč Murini delavci prezaposlili v dve večji podjetji. Leta 2003 je tako v Epas odšlo 207 delavcev, za kar je podjetje prejelo 1,3 milijona evrov državnih subvencij. V letu 2005 pa se je 79 delavcev prezaposlilo v podjetje RLS Moda, za kar je država plačala okoli 500.000 evrov subvencij.

Po besedah Sreševe na zavodu nimajo zadnjih podatkov, koliko delavcev dela v Muri, po podatkih izpred enega meseca pa je bilo v družbi takrat 3327 delavcev, pri čemer je bila približno polovica nekvalificirana in priučena. Na vprašanje, koliko bi po ocenah državo mesečno stalo, če bi se v Muri začel stečajni postopek in bi vsi delavci končali na zavodu za zaposlovanje, Sreševa odgovarja: "Po zelo grobih ocenah bi zavod na mesec izplačal posameznemu delavcu približno 440 evrov bruto. Poudarjamo, da v tem trenutku ni mogoče oceniti, koliko časa in za koliko delavcev bo zavod izplačeval ta okvirni povprečni znesek denarnega nadomestila." Država bi lahko imela z delavci Mure torej približno 1,45 milijona evrov stroškov na mesec v času, ko bi delavci prejemali nadomestilo.

Koliko je imela država od leta 2000 že stroškov z bivšimi zaposlenimi v Muri, ki so jim prekinili delovno razmerje, Sreševa ne ve natančno: "Od leta 2005 se je na zavod prijavilo okoli 600 Murinih delavcev, s podatki za prejšnja leta pa ne razpolagamo. Povprečna višina denarnega nadomestila v Pomurju za mesec december 2008 znaša 510 evrov bruto."

Ker želijo čim več brezposelnih oseb vključiti v različne programe, s katerimi bi si ti izboljšali zaposlitvene možnosti, na murskosoboškem zavodu pripravljajo dopolnjen regijski program izvajanja ukrepov aktivne politike zaposlovanja. Po pojasnilih Sreševe znaša ocenjena vrednost teh stroškov devet milijonov evrov. "Mogoče bi bilo tudi večje število vključitev v javna dela, za kar pa je treba poiskati priložnosti v okolju. Koliko Murinih delavcev bi bilo vključenih v kakšen ukrep, v tem trenutku še ne moremo predvideti," dodaja Sreševa.