Švicarski "motor" je majico ubranil praktično sam. Zadnjih deset kilometrov je največ sam vozil na čelu moštva Saxo Bank. Na zadnjem vmesnem času, na 30. kilometru, je imela Astana že 41 sekund prednosti. Čeprav je šef Bruyneel po "prepihu" v tretji etapi omenil, da je dobro, ker Cancellara ostaja v rumeni, saj tako breme branjenja ostane na ekipi Saxo, pa tisočink zagotovo med vožnjo niso preračunavali, čeprav je imela Astana to možnost.

"Astana je dala svoj maksimum," je priznal Lance Armstrong in dodal: "Malo sem razočaran, čeprav se majica vidi na obzorju." Tragikomično zanj je, da se je 50 metrov pred ciljem, na čelu ekipe usedel na sedež in bil prav sam tisti, ki je kot peti mož ekipe, kar šteje, prepozno prekinil žarek. Kavboj bo na 84. dan v rumeni moral počakati še kakšen dan več kot 1446 dni, ko se je 24. julija 2005 v Parizu zadnjič oblekel rumeno. Če v petek v Andori ne bo šla h Contadorju?

"Rumena majica mi je dala posebno moč, najbolj v zaključku. Pred tako zahtevno tehnično vožnjo, smo bili zelo nervozni, a smo s fanti trdo garali. Vsak kilometer v rumeni je nekaj posebnega. Stotinke? To je šport," je bil vesel "Spartakus" Fabian Cancellara.

Moštveni kronometer ali z drugimi besedami: sinhronizacija ekipe, uigranost, veliko ovinkov, ozke ceste, veliko pospeševanj, zbranost skozi pasti ob cesti, spektakel, parada barv, disciplina tehnološkega prestiža in etapa, kjer se ne zmaga Toura, se ga pa izgubi (Menčov, Bruseghin, Evans), je Špilakov Lampre končal 17. "Dobro smo peljali, glede na to, da smo dvakrat padli in se čakali. Noge se vrtijo v pravo smer," je opisal Simon Špilak.