Po Matejevih besedah so delničarji Inlesa upravnemu odboru in izvršnim direktorjem za poslovno leto 2008 podelili razrešnico, odločali pa so tudi o spremembi statuta družbe in namesto predloga upravnega odbora soglasno podprli nasprotni predlog delničarjev.

Pri soglasno potrjenem sklepu o spremembi statuta gre za tehnično vprašanje, je dejal, z njim pa so predsednika upravnega odbora, ki je bil doslej pooblaščen za delovanje na upravnem in finančnem področju, pooblastili, da zastopa družbo samostojno in neomejeno.

V poslovniku upravnega odbora bodo poslej opredeljena področja, na katerih predsednik upravnega odbora zastopa družbo. Kot je pojasnil, se je delo Inlesovih štirih izvršnih direktorjev, ki so pooblaščeni vsak za določeno področje, v določenih primerih pokrivalo, poslej pa bo v primeru mejnih področij lahko družbo zastopal tudi predsednik upravnega odbora.

Na predlog Inlesovega upravnega odbora je skupščina še odločila, da za revidiranje računovodskih izkazov za leto 2009 izberejo pooblaščeno revizijsko družbo Valuta iz Maribora, je še povedal Mate.