Kljub spektakularnem odkritju, da je testni voznik v oddaji Top Gear, nihče drug kot sedemkratni svetovni prvak v formuli ena Michael Schumacher, pa danes mediji poročajo, da bodo ljubitelji avtomobilov in hitrosti še naprej ugibali, kdo je skrivnostni Stig. Veliko jih namreč ne verjame, da bi po naslovih svetovnega prvaka najboljši voznik formule ena v svojem prostem času testiral avtomobile za neko oddajo. Mediji špekulirajo, da je bilo včerajšnje odkritje le publiciteta ob začetku 13 sezone te priljubljene BBC-jeve oddaje.

To na nek način potrjuje tudi uradna izjava BBC, ki pravi, da identitete skrivnostnega Stiga ne bodo nikoli razkrili. Veliko ljudi je že ugibalo o tem, kdo je Stig, ki je znan po svoji beli čeladi in kombinezonu. Nekateri domnevajo, da je Norvežan, drugi trdijo da je Francoz. Viri pa pravijo, da Stig ni ena oseba, temveč da gre za šest do osem voznikov, ki se izmenjavajo. Po Schumacherjevem včerajšnjem odkritju je bil drugi najbolj znan voznik, ki so mu pripisali ime Stig, trenutno drugi voznik v ekipi McLarna Mercedesa Heikki Kovalainen. V vlogi Stiga pa naj bi se preizkusili tudi nekdanji dirkači Ben Collins, Julian Bailey in Chris Goodwin, voznik kaskader Terry Grant in Dan Lang.

Šala je očitno zelo uspela pri promoviranju Top Geara in njihove nove sezone. Zastonj publiciteta je bila dobra za gledanost oddaje. V povprečju naj bi si jo ogledalo 71,5 milijonov gledalcev, v trenutku odkritja identitete pa celo 7,8 milijonov. Vendar pa odkritje za mnoge ni bilo nobeno presenečenje. Oddaja je bila namreč posneta v naprej pred občinstvom v studiu. Čeprav je voditelj oddaje Jeremy Clarkson gledalce prosil naj je izdajo te skrivnosti do nedelje, pa je eden izmed njih prek elektronskega sporočila to informacijo posredoval različnim spletnim stranem ljubiteljev avtomobilizma.