Nadzorni svet Luke Koper je na svoji zadnji seji 15. junija z imenovanjem posebne komisije, ki bo spremljala delo revizorjev, odpravil še zadnjo oviro za začetek posebne revizije, sporočajo iz Luke Koper.

Po zagotovilih iz Luke Koper je z revizijsko hišo PricewaterhouseCoopers treba le še podpisati pogodbo, ki jo mora v imenu družbe podpisati nadzorni svet. V Luki Koper obljubljajo, da bo pogodba pripravljena do seje nadzornega sveta v sredo, nadzorniki pa naj bi jo potrdili pod točko razno.

Kljub temu, da je velik del dokumentacije, ki se nanaša na delo revizorjev, trenutno na policijski upravi v Kopru, so predstavniki PricewaterhouseCoopers danes zanikali, da bi jih to lahko oviralo pri opravljanju njihovega dela.

Revizijsko hišo PricewaterhouseCoopers iz Ljubljane so delničarji izbrali na skupščini 20. marca letos. Posebni revizor bo moral preveriti vodenje vseh poslov Luke Koper v obdobju zadnjih petih let, predvsem pa posle v zvezi s prodajo vseh kapitalskih naložb v tem času, gradnjo nove poslovne stavbe, odkupom in rušenjem skladišč na potniškem terminalu v Kopru ter nakupom nepremičnin na območju terminala BTC in orleške gmajne v Sežani.

Poleg tega bodo moral posebni revizor preveriti še posle v zvezi s podjetji Premik-net, Grafist in B.R.I.L., nakupom poslovnega deleža v slovaškem podjetju TT Invest ter ustanovitvijo in kreditiranjem vseh novonastalih podjetij v tem obdobju. Prav tako se bo moral posebni revizor ukvarjati s posli v zvezi s podaljšanjem prvega pomola ter izgradnjo ankaranske vpadnice.