Zhexembayeva s širokim nasmehom v pričakovanju pravilnega odgovora posluša ugibanja študentov. Pa vendar nihče od njih ne pomisli, da gre za šampon in da so v podjetju v težnji po zmanjšanju stroškov začeli o svojem izdelku povsem drugače razmišljati. Z manj embalaže so poskrbeli tudi, da ni škodljivih odpadkov, ki bi lahko, nepravilno odloženi, še desetletja onesnaževali okolje.

"Treba je le spremeniti naš dosedanji način razmišljanja, ki nato pripelje do situacije zmagam-zmagaš, kar pomeni, da pridobijo vsi deležniki podjetja. Ne iščimo torej krivca za to, kdo onesnažuje zrak, kdo porabi preveč elektrike, kdo je kriv za krizo in podobno, temveč poiščimo rešitve, da zagotovimo prednosti za vse. In v tem je odgovor na izzive prihodnosti, tako lahko zagotovimo trajnostni razvoj družbe, za kar se zavzema Global Compact Združenih narodov za trajnostni razvoj," pojasnjuje Zhexembayeva usmeritev Global Compacta.

Ta je na pobudo tedanjega predsednika ZN Kofija Annana nastal leta 2000, sedem let pozneje, 24. maja 2007, pa je ta največja globalna pobuda za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj gospodarskih subjektov dobila svojo vejo v široko razpredeni mreži tudi v Sloveniji, na pobudo dr. Danice Purg, dekanje IEDC.

"Naša naloga je pomagati slovenskim podjetjem prepoznati strateške priložnosti, ki jih kažejo prakse družbeno odgovornih podjetij in organizacij, na tak način pa povečati konkurenčnost slovenskih podjetij in slovenskega gospodarstva," pravi Zhexembayeva, podpredsednica Slovenskega društva ZN za trajnostni razvoj, ki pričakuje, da bo na septembrskem srečanju slišala še več primerov dobrih praks slovenskih podjetij kot na zadnjem, aprilskem srečanju ter da se bo število članov v društvu, ki sodeluje tudi z nevladnimi organizacijami, še povečalo. Člani društva se zavežejo k spoštovanju desetih načel s področja človekovih pravic, delavskih standardov, okolja in transparentnosti ter protikorupcije.

"Naloga menedžmenta je maksimiranje profita. Lastniki pričakujejo dobre poslovne rezultate, zaposleni pričakujejo čim boljše delovne pogoje, ki jim bodo omogočali vsestranski razvoj. Kako naj torej podjetje hkrati uresničuje družbeno in okoljsko odgovornost?"

Za dokaj smelo potezo, ki je bila koristna prav za vse deležnike podjetja, so se odločili v Britanskem telekomu. Desetini delavcev so odredili delo na domu, s čimer so poleg takojšnjega znižanja stroškov dosegli še bistveno več koristi. Zaposleni so se doma bolje počutili kot v službi, njihova storilnost se je dvignila, bistveno se je znižala odsotnost zaradi bolezni... "Kaj je torej delovno mesto?" vpraša dr. Zhexembajeva in tako spodbudi k spremembi okvirov našega dosedanjega razmišljanja, k inovativnosti in iskanju konkurenčnih prednosti.

Ustanovni član Slovenskega društva ZN za trajnostni razvoj je tudi podjetje Vibacom. Violeta Bulc pojasnjuje, da je podjetje k ustanovitvi Global Compacta za Slovenijo vodilo, "ker ima pravi naboj in namen. Verjamemo, da je treba ključne ideje, povezane s temeljnimi vrednotami človeške družbe, jasno komunicirati na lokalni in globalni ravni". Član Slovenskega društva ZN za trajnostni razvoj je tudi podjetje Simobil, ki je gostilo aprilsko srečanje: "Na Simobilu podpiramo in živimo trditev predsednika države dr. Danila Türka. Poudaril je, da poslovnemu svetu ni treba vsega predpisovati, temveč od njega veliko pričakovati. Pred dobrima dvema letoma smo se zavedli, da je nastopil čas aktivnejšega soočanja z okoljsko problematiko. Zadali smo si cilj v prihodnosti postati sinonim za čiste in zdrave vode v Sloveniji. Aktivnosti smo se lotili od znotraj navzven in tako dokazali, da si želimo resnih sprememb in izboljšav ter da trdno verjamemo v mogoče majhne korake in pristna dejanja. Vse skupaj smo vpeli v strategijo trajnostnega razvoja naše organizacije," med drugim poudarjajo v Simobilu.

več na http://gazela.com