Tudi drugi dan svetovnega pokala B v Celju so slovenski judoisti nanizali nekaj odmevnih rezultatov. Zmage sta se veselila varovanca trenerja Bežigrada Gregorja Broda Aljaž Sedej in "mladoporočenka" Raša Sraka Vukovič. Lep uspeh so s tretjimi mesti dosegli tudi judoista Sankakuja Petra Nareks in Roki Drakšič ter Bežigrajčanka Branka Mirjanič.

Aljaž Sedej se je na celjski turnir odpravil neposredno po zahtevnih pripravah, v rokah in nogah pa je imel tudi precej tekem iz minulih vikendov. Prav zato je bil mladi judoist še toliko bolj vesel današnjega uspeha, vse zmage z izjemo zadnje je namreč dosegel predčasno z iponom (10:0). "To je res fenomenalno. Tekmovanje je potekalo super, še posebej, ker nisem vedel, kako sem pripravljen, saj sem zadnjih nekaj koncev tedna vseskozi tekmoval, v Celje pa sem prišel neposredno s priprav. Nisem vedel, koliko moči so mi te pobrale, a kot kaže, sem zaenkrat dobro pripravljen," je razlagal Sedej in s kotičkom očesa spremljal borbo klubske kolegice Raše Sraka.

"Zmagati tukaj, pred domačim občinstvom, pred mamo, sorodniki, prijatelji in pred vsemi temi dekleti je res fenomenalno, občutki so fantastični. Doslej se mi je vedno kaj ponesrečilo, tokrat pa je bilo dovolj za zmago. Mislil sem, da bo težje, saj sem bil res utrujen, a lepo je bilo pustiti dušo in srce tukaj na teh blazinah," je še povedal Sedej, ki je doslej v Celju prišel "le" do brona. V finalu je Sedej po podaljšku premagal Črnogorca Srdana Mrvaljevića.

Zmago je vknjižila tudi Raša Sraka, ki od 6. junija nosi še priimek Vukovič. Z dolgoletnim spremljevalcem Luko sta namreč v začetku tega meseca dahnila "usodni" da in več kot očitno jo je tudi zakonski stan ponesel do novih uspehov, saj se Bežigrajčanka na pota stare slave vrača po poškodbi. "Super, fenomenalno. Zelo sem vesela, da sem zmagala doma, še posebej ker je bila zmaga dosežena z iponom. Težave s hrbtom so še vedno prisotne, tudi zato sem zdaj, ko sem malo starejša, vsake zmage toliko bolj vesela in vsako bolj cenim," pa je po zmagi nad Nemko Barbaro Baur povedala Sraka Vukovič.

Potem ko sta judoistki domačega Sankakuja Urška Žolnir in Lucija Polavder v soboto dosegli pomembni zmagi za celjski klub, pa se je ta moral danes "zadovoljiti" z dvema tretjima mestoma. Roki Drakšič je v kategoriji do 66 kg v borbi za bron ugnal Španca Davida Ramireza, Petra Nareks pa je bila v kategoriji do 52 kg v borbi za tretjo stopničko boljša od Britanke Stephanie Inglis. Branka Mirjanič je v borbi za bron ugnala Nemko Iljano Marzok.