Zlato kolajno je v kategoriji do 63 kilogramov osvojila Urška Žolnir, ki je tako svoji zbirki srebrnega in bronastega odličja z zadnjih dveh evropskih prvenstev dodala še najžlahtnejše zlato odličje. Veselili pa so se tudi v moški konkurenci, saj je Aljaž Sedej po 40-letih prekinil moški post z evropskih prvenstev in osvojil bronasto odličje v kategoriji do 81 kilogramov. Slovenske barve so v Gruziji zastopali še Petra Nareks (do 52 kg) in Lucija Polavder (nad 78 kg), ki sta ob koncu osvojili peto mesto, medtem ko so Ana Velenšek (do 70 kg), Roki Drakšič (do 66 kg) in Matjaž Ceraj (nad 100 kg) ostali brez uvrstitev.

Na sprejemu ob vrnitvi, ki so se ga udeležili številni prijatelji in sotekmovalci iz judo vrst, sta bila v središču pozornosti seveda zlata Urška Žolnir in bronasti Aljaž Sedej. Urška Žolnir je takole strnila vtise: "Zelo sem vesela, da mi je uspel ta podvig. To pa ni le moja zasluga, ampak celotnega judo kluba Sankaku. Pred odhodom sem si želela kolajne, dobila sem zlato. Vse borbe in nasprotnice do naslova so bile težke in so terjale velik fizični in psihični napor. Na koncu mi je uspel zlati met in zlata medalja je bila moja. Pravega počitka pravzaprav ne bo, saj nas letos čaka še vrsta tekem, med drugim nastop na sredozemskih igrah in svetovnem prvenstvu, tekma svetovnega B pokala in še bi lahko naštevala. Zato si želim le, da bi tudi vnaprej ostaja zdrava in nepoškodovana."

"Kolajne nisem pričakoval. Sem le potihoma upal in molil, da bi jo osvojil. Zato sem bil po borbi za tretje mesto presrečen. Zame je bila najtežja polfinalna borba, ko sem dal vse od sebe," pa je ob vrnitvi povedal utrujeni, a vseskozi nasmejan in dobro razpoložen bronasti Aljaž Sedej