Knjiga "The Forme of Cury“, ki jo je sestavila skupina kuharjev Richarda II., je del kolekcije srednjeveških tekstov, ki jih poseduje manchesterska knjižnica John Rylands Library. Skrbnik rokopisov John Hodgson je za BBC povedal, da vsebuje na stotine receptov, med drugim tudi za številne eksotične jedi iz rjave pliskavke, do številnih bolj prepoznavnih.

Hodgson navaja, da je bilo bistvo jedi takrat drugačno od današnjega; v času nastanka knjige so namreč uživali večinoma riževe jedi, ki so bile močno začinjene in sladkane. Takšne sestavine so bile takrat tudi izredno drage, uživali so jih le ljudje blizu Richarda II., ki je Veliki Britaniji vladal od leta 1377 do 1399.

"Knjiga ni podobna modernim knjigam receptov, ne podaja natančnih količin sestavin in časa kuhanja, zato je dobra za eksperimentiranje,“ je povedal Hodgson in dodal, da je celotna knjiga, torej vseh sto strani, sedaj na voljo na internetu.