Na tem nekdanjem letališču se je namreč začela zgodovina pisati 13. maja 1950, ko so prvič zahrumeli dirkalniki uradne formule ena, v nedeljo pa bodo po dirki očitno tudi zadnjič na tem dirkališču utihnili. Spor med upravljavci dirkališča, organizatorji dirke in Bernijem Ecclestonom je namreč pripeljal do tega, da se bo dirka za VN Velike Britanije od prihodnje sezone preselila v Donington, s čimer pa veliko moštev ne bo zadovoljnih. Nenazadnje je večina njih nastanjena v bližnji okolici Silverstona, ki je z leti postal pravi dom britanskega in svetovnega dirkanja.

Konec tedna bodo na očeh javnosti predvsem angleški dirkači, največ seveda Jenson Button, ki je s svojimi letošnjimi uspehi povsem zasenčil dosedanjega junaka množic Lewisa Hamiltona. Slednji se je znašel v globoki krizi, seveda skupaj z McLarnom, izhoda iz nje pa trenutno ni na vidiku. Hamilton bo moral dirko opraviti brez posebnih novosti na dirkalniku, medtem ko se bo Button lahko veselil novega sprednjega in zadnjega krilca. Hamilton je tako postal tarča številnih komentarjev, večina pa bolj ali manj privoščljivo ugotavlja, da je tudi Lewis naletel na svojo prvo pravo dirkaško mino. Le Niki Lauda branil Hamiltona: »Lewis se je prvič v karieri srečal z razmerami, kjer ni vse odvisno le od njega. Moral se bo nekako prebiti skozi krizo, zdaj pa mora le ohraniti mirno glavo. Zadnji komentarji o slabem dirkalniku niso prava pot, tudi ob težavah mora ostati zvesti član moštva in priganjati vse, da bodo izboljšali res podpovprečen letošnji dirkalnik.« Hamilton je namreč po dirki v Turčiji dejal, da je njihov letošnji dirkalnik dober le še za v stiskalnico.

Na drugi strani si veliko obetajo pri Red Bullu, saj veljajo za edinega resnega tekmeca Brawnu, med Markom Webbrom in Sebastianom Vettlom pa razmerja tudi še niso povsem razčiščena. Mladi Nemec je bil v začetku sezone prepričan, da bo prevzel vajeti v svoje roke, a se mu v nadaljevanju sezone nikakor ne more odpreti. Na odprtje upajo tudi pri Ferrariju, mogoče je prav hitri Silverstone lepa priložnost, da se končno prebijejo v ospredje, a prav Felipe Massa ni povsem prepričan, če jim bo letos to tudi zares uspelo. Če pa se bo vmešalo še vreme, utegne biti Silverstone dirkaški praznik vreden tega imena.