Tako so bili na območju Ajdovščine in Vipave v noči s četrtka na petek dejavni vlomilci. V Ajdovščini so vlomili v dva lokala in pekarno. V vseh treh primerih so v notranjost prišli skozi okno. V Vipavi so vlomili v dve trgovini in skušali vlomiti še v dve trgovini in lokal, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

V trgovine in lokale v Vipavi so prišli ali poskušali priti z vlamljanjem skozi vhodna vrata. Pri vseh vlomih - tako v Vipavi kot v Ajdovščini - so iz blagajn ukradli blagajniški mininum, so še sporočili z novogoriške policijske uprave.

V lokal v starem delu Izole sta davi vlomila dva neznanca, ki sta nato poskušala vlomiti v drug lokal, a ju je pri tem zmotil lastnik. Policija je enega od vlomilcev, 23-letnika s Štajerske, že prijela, njegovemu pajdašu pa se je uspelo izmuzniti, a so mu na sledi, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Na območju občine Piran pa so v petek neznanci vlomili v štiri stanovanja. V Luciji so tako vlomili v tri stanovanja, v Piranu pa poskušali odpreti okno v pritličju stanovanjske hiše. V Luciji so vlomili skozi stanovanjska vrata, vendar niso našli nič zanimivega, zato so prostore zapustili brez plena, so še sporočili s PU Koper.