Golobič je dejal, da ta hip o odstopu ne razmišlja, prav tako ne o ponovni zaposlitvi v Ultri. Kot je dejal, želi javnost najprej seznaniti z vsemi dejstvi in s svojim odnosom do tega, kar se je zgodilo, nato pa pričakuje njeno mnenje. O zadevi namerava povprašati tudi na ministrstvu, ki ga vodi, na vladi in v stranki, nato pa se bo odločil.

Na vprašanje, ali je svoje lastništvo v Ultri Sum in posredno tudi slovenski Ultri prikrival zato, da bi lahko ta poslovala z državo, pa je odgovoril, da lastništvo ni bilo prikrito. "Bilo je tam in vsakdo ga je lahko videl," je dejal. Kot je dejal, bi lahko delež, preden je vstopil v politiko, prodal, vendar se mu to ni zdelo pošteno.

Za Ultro pa je prepričan, da bo lahko še naprej pridobivala posle na javnih razpisih v Sloveniji, saj nad razpisi bedijo izborne komisije in javnost.

Kot je znano, je ustanovitelj podjetja Ultra Miloš Urbanija na torkovi novinarski konferenci povedal, da je Golobič eden izmed petih lastnikov podjetja Ultra Sum, ki je večinski lastnik slovenske Ultre. Podjetje je registrirano na Nizozemskem, nima zaposlenih in posluje z izgubo.

Golobič je decembra lani lastništvo podjetja sicer prijavil komisiji za preprečevanje korupcije, ga pa je, kot je danes sam priznal na novinarski konferenci, zamolčal medijem. To je, kot je dejal, storil zato, da bi ga obvaroval pred predvolilnimi obračunavanji.

Premier Borut Pahor je dal Golobiču do konca prihodnjega tedna čas, da razmisli "o napaki, o posledicah te napake in o zaupanju".