Kiel je na prvi tekmi reprize lanskega finala, v katerem je na koncu "daljšo" potegnil Ciudad Real, zmagal in si po zaslugi odlične končnice priigral kar zajetnih pet golov prednosti pred povratnim dvobojem. Po prvem polčasu je kazalo na lahko zmago Nemcev, ki so vodili že za šest zadetkov, v drugem polčasu pa so Španci vse do zadnjih minut držali zanje ugoden zaostanek enega ali dveh golov. V odločilnih trenutkih pa so si privoščili preveč napak in si tako močno otežili delo za ubranitev naslova.

Nemci so pred domačimi gledalci odločno začeli. V prvem polčasu je bil nezaustavljiv predvsem Filip Jicha, ki je špansko mrežo zatresel kar sedemkrat, štiri gole pa je prispeval tudi slovenski reprezentant Vid Kavtičnik. Na krilih teh dveh igralcev je Kiel hitro povedel s 7:2, a nato Špancem z nekaj napakami dopustil priključek. V 18. minuti je tako nekdanji slovenski reprezentant Sergej Rutenka izenačil na 7:7, kar pa Špancev ni poneslo. Nemci so namreč spet prevzeli vajeti igre, naredili delni izid 5:0 - za 13:8 je zadel prav Kavtičnik. V končnici polčasa so gostitelji še povišali prednost in na odmor odšli pri izidu 18:12.

Španci, pri katerih si kruh služita tudi Uroš Zorman in Aleš Pajovič (slednji je zaradi poškodbe zapestja že končal sezono), so bistveno bolje začeli drugi polčas, saj so kmalu prišli le na dva gola zaostanka. V nemški ekipi, ki je zaradi tretje dvominutne kazni že v 40. minuti ostala brez Marcusa Ahlma, je v napadu za vzdrževanje rahle prednosti skrbel predvsem Kavtičnik (skupaj devet golov), ki je neusmiljeno polnil mrežo Špancev. Toda po njegovem zgrešenem poskusu v 52. minuti so Španci dobili priložnost za prvo izenačenje po izidu 8:8 in jo tudi unovčili (32:32). V zanimivi končnici tekme pa so po zaslugi odličnih zadnjih treh minut Nemci za pot v osrednjo Španijo "spakirali" zanesljivo prednost petih golov.

Vlogo delegata na tekmi je opravljal Leopold Kalin.