"Osrednja tekma" predzadnjega kroga končnice za prvaka med Velenjčani in Celjani je bila pomemben predvsem za domačine, ki se borijo za naslov državnega prvaka. Celjani, za katerimi je najslabša sezona v samostojni Sloveniji, so tokrat po več tekmah nastopili le v nekoliko manj okrnjeni zasedbi, saj se je ekipo po prebolenih noricah vrnil Edi Kokšarov, v ekipi pa je bil tudi Miladin Kozlina. Celjane je v Rdeči dvorani spremljala le peščica navijačev Florijanov, ki so očitno obupali nad slabimi predstavami pivovarjev v letošnji sezoni, v nedeljo pa so jim - po vrnitvi iz Kopra - pred dvorano Zlatorog prižgali svečke.

Velenjčani so veljali za favorite, a je začetek pripadel Celjanom, ki so v 11. minuli še zadnjič na tekmi vodili s 4:3. Trener Tone Tiselj je v obrambi igral z Bedekovičem in Kozlino, v napadu pa sta ju menjala Edi Kokšarov in Renato Sulić. V slabi in raztrgani igri na obeh straneh je bil izid izenačen do 20. minute, ko so domači prvič na srečanju povedli za dva gola (7:5). Večji del prvega polčasa je znova pokazal, da Velenjčani slabo igrajo pod pritiskom, ko "morajo" zmagati, na odmor pa so odšli s štirimi goli prednosti.

V nadaljevanje dvoboja se slika na igrišču ni spremenila. Razlika v korist domačinov se je vseskozi gibala med štirimi in petimi goli, najboljši na igrišču pa je bil domači vratar Ivan Gajić, ki je pridno zaustavljal strele gostov. Gostujoči trener Tone Tiselj je vseskozi "rotiral" igralce, a to ni kaj prida zaleglo. Celjani so do 50. minute dosegli le 14 golov. Gostje so v zadnjih minutah popolnoma popustili, s 15 doseženimi goli pa so "dosegli" še en negativni rekord v letošnji črni klubski sezoni, ki jo bodo skušali čim prej pozabiti.

Celjani se bodo v zadnjem, 10. krogu, doma pomerili s trebanjskim Trimom, tekma pa bo v sredo, 27. maja. Velenjčani bodo naslednji dan gostovali v Kopru, kjer se bodo bržkone v odločilni tekmi za naslov državnega prvaka pomerili s Cimosom.