Vijoličasti so se veselili skupaj z nogometnimi privrženci, Alfi Nipič je prepeval svoje glasbene uspešnice, ki so himne štajerskega konca. Rezultatska suša je prekinjena, razlog za kakšen kozarček več.

Mariborčani so prejšnje naslove praznovali pod glavno tribuno. Tokrat je mojstrovina arhitekta Borisa Pipana iz leta 1961 samevala, saj so se organizatorji zaradi ljubega miru odločili celotno zadevo preseliti izven štadiona.

A tudi to je cena naslova. Nasploh je bilo po tekmi s Celjem ozračje v tem mestu naelektreno. Iskanje odgovornih za krvavo proslavljanje naslova prvakov še traja. Za tekmo z Inteblockom so odstranili sporno nadgradnjo ograje, vzdušje na tribunah je bilo korektno, ker je v primeru novih izgredov grozila kazen kar štirih tekem brez navijačev. Gledalcev je bilo manj, a za slovenske razmere je bil obisk spet izjemen. Sončna sobota, dan, ko je bilo mesto za en dan "prestavljeno" v leto 2012, ko bo Maribor evropska prestolnica kulture. Ulice v središču mesta so bile zaprte za promet. Povrh še nogometna veselica za popoln konec tedna, čeprav je manjkala še zmaga nad gosti iz Ljubljane. Toda tri točke so po golu Zorana Zeljkoviča v 71. minuti odšle v metropolo, kar pa večine obiskovalcev tekme ni preveč zmotilo.

Časa za proslavljanje ne bo veliko. Dopust bo kratek, saj bodo Mariborčani že 8. junija začeli s pripravami na novo sezono, hkrati pa nestrpno pričakovali žreb kvalifikacij za ligo prvakov. Maribor je že ostal brez prvega igralca. Nilton Rogerio Fernandes Cardoso, ki ima portugalski potni list, odhaja brez odškodnine v Bolgarijo k moštvu Černomorec Burgas.