Navijaška skupina Green Dragons je sicer poskrbela za imenitno vzdušje in podelila 15 posebnih priznanj tistim, ki so najzaslužnejši, da se je novi klub, potem ko je prvo tekmo odigral 28. julija 2005 in za Bežigradom na prijateljskem obračunu premagal Arne Tabor 69 s 4:0 (vse štiri gole je dosegel Milko Djurovski), v štirih letih prehodil pot od pete do prve lige. Priznanja so pred tekmo (kriterij je bil vsaj dve leti v klubu in odigrana tretjina tekem) prejeli Zoran Ubavič (strelec prvega gola na uradni tekmi v peti ligi, ko je Olimpija premagala Ljubljano s 3:1, preostala gola sta zabila Nikčevič in Komočar), Davor Bubanja, Miha Šporar, Edi Bajrektarevič, Alen Ščulac, Miran Pavlin, Jani Pate, Robert Volk, Mladen Rudonja, Ilija Kitič (mnogi bi ga radi videli v vlogi direktorja kluba), Andrej Poljšak, Amir Karič, Aleš Čeh in Primož Gliha, brez katerega zgodbe o novi Olimpiji ne bi bilo. Gliha, ki je bil trener v četrti in peti ligi, je del tekme celo navijal s skupino Green Dragons, na napol prazni tribuni VIP pa je pogrešal mnoge, ki so bili zraven ob začetkih kluba, medtem ko so ga zmotili nekateri povzpetniki, ki se že silijo zraven.

Čeprav se je Amir Karič preko ozvočenja v štajerskem dialektu navijačem in klubu opravičil za dogodke v Kranju, kjer je bil kapetan, in je proti Aluminiju dosegel gol, je imel po tekmi najprej na igrišču, nato pa še na parkirišču bližnje srečanje z jeznimi navijači, a je hujši incident preprečila varnostna služba. Skoraj nič bolje se ni godilo Miranu Pavlinu, ki je igral le v prvem polčasu in moral poslušati pikre pripombe, a je bilo očitno, da z mislimi ni pri stvari. Legenda Danilo Popivoda, ki je klubu posojal trenersko licenco, in so ga dogodki v Kranju zelo prizadeli, je sicer prišel na štadion, kjer pa je protestno slekel zeleni dres in zapustil prizorišče.

Podpredsednik Nogometne zveze Slovenije Franc Kopatin je kapetanu Alešu Čehu podelil pokal, ki pa konca slavja ni dočakal nepoškodovan. Po tekmi se je prostor VIP hitro spraznil, Peter Lovšin pa je prepeval le za peščico ljudi. Ker se tekmovanje v prvi ligi začne 18. julija, vodstvo kluba na čelu s predsednico Katarino Benedik čaka ogromno dela. Nova seja izvršnega odbora je napovedana za 1. junij, ko bo znano, kakšne bodo kazni za pobudnike neigranja v Kranju (najbolj radikalni zahtevajo izključitev iz kluba) in če bo imel klub sploh dovolj denarja za prvo ligo in igralce primerne kakovosti... Hitro bodo morali poiskati tudi trenerja, saj se Jani Pati ni izločil iz kluba le zaradi dogodkov v Kranju, ampak tudi nima ustrezne licence. Vse pogosteje omenjajo ime Slaviše Stojanoviča.