Vodstvo kluba je že takrat zatrjevalo, da je bil Miha Gorenšek ves čas v načrtih kluba za v prihodnje, zdaj pa je s podaljšanjem to tudi potrdilo, k temu pa je pripomoglo tudi dejstvo, da se je Gorenšek po novih pogovorih z vodstvom v preteklih dneh opravičil za poslano pismo medijem.

"Najprej naj izrazim zadovoljstvo, da smo celotno zadevo uspeli izpeljati tako kot smo jo zdaj. Seveda mi je žal, da je bilo ob tem potrebnega toliko hrupa in nepotrebnih pritiskov, a že ob izbruhu te takoimenovane afere sem dejal, da sem prepričan, da je Miha ravnal nepremišljeno. Po izreku disciplinskega ukrepa smo se z Miho še enkrat pogovorili, kjer se je izkazalo, da je temu resnično tako. Po pogovoru smo se odločili, da mu ponudimo še eno možnost, tudi in predvsem zaradi njegovega preteklega odnosa in prikazanih iger na igrišču. Miha Gorenšek je borben igralec in prepričan sem, da bo to pokazal tam kjer to od njega najbolj pričakujemo, to je na igrišču. Vse ostalo pa je za nas zdaj preteklost," je povedal direktor kluba Mijo Zorko.

Veselje ob razpletu in podaljšanju sodelovanja je izrazil tudi Miha Gorenšek: "Zelo vesel sem, da smo z vodstvom kluba ugotovili, da bo najbolje, da preteklost pustimo za sabo in na prihodnost gledamo pozitivno. Žal mi je, da sem se pred časom odzval tako čustveno in s pismom medijem storil napako, za kar se klubu opravičujem in veseli me, da je to zdaj preteklost. Sem športnik in zame je najbolj pomemben rokomet, moje dobre igre ter da z mojim klubom, ki je v rokometni Sloveniji največja inštitucija, v prihodnje dokažemo, da sodimo v sam vrh rokometa. Dodatni dejavnik za mojo odločitev pa je tudi ta, da v prihodnjih dneh z ženo pričakujeva prvega otroka, ki ga želim vzgajati v mestu Celje, kjer sem sam doživel najlepše trenutke. Zdaj je za to priložnost in obljubljam, da jo bom izkoristil ter upravičil zaupanje."