Denver je v noči na četrtek letel na krilih Carmela Anthonyja s 30 točkami in Chaunceyja Billupsa z 28 točkami, v finale konference pa se je prebil prvič po letu 1985. "To je nekaj posebnega. Trdno smo delali že pred sezono in skozi vse leto. Držali smo skupaj, premagali razlike med nami, ostali smo skromni in trdno delo se je izplačalo," je po tekmi povedal prvi strelec ekipe Anthony. Gostitelji so bili lahko tokrat upravičeno veseli, saj so v domači dvorani Pepsi Center zmagali že na 16 tekmah zapored, nobena ekipa jih na domačem igrišču ni premagala vse od 9. marca.

Telički se sinoči sicer niso pustili zlahka odpraviti. V igri jih je med drugim držalo tudi pet zaporednih trojk, tri od teh je za izid 79:72 dosegel Jason Kidd. Še sedem minut pred koncem so Mavericksi, kjer je z 32 točkami znova blestel Nemec Dirk Nowitzki, zaostajali zgolj šest točk (103:97), a je znova razpoloženo metal Anthony. Nowitzki je v končnici v povprečju dosegal kar 34,4 točke na tekmo, Kidd pa jih je tokrat dodal 19.

Los Angeles Lakers in Houston Rockets se bodo pomerili prav nocoj, s 3:2 pa trenutno vodi ekipa Saše Vujačića iz Kalifornije.