V polfinalu zahodne konference je Dallas v obračunu proti Denverju dosegel prvo zmago, potem ko je v četrti tekmi na domačem igrišču slavil s 119:117. Peta tekma bo v sredo v največjem mestu Kolorada.

"Le zakaj bi slavili napredovanje, naš cilj je osvojiti prvenstvo," je po zmagoslavju v Atlanti hladnokrvno dejal prvi zvezdnik Clevelanda in najbolj koristen igralec v tej sezoni LeBron James, ki je v četrti tekmi gostiteljem nasul 27 točk, lepemu strelskemu izkupičku pa je dodal še osem podaj in ravno toliko skokov.

A igra Clevelanda, ekipe z najboljšim izkupičkom v rednem delu, ne sloni zgolj na Jamesu, tekmece na severnoameriških košarkarskih igriščih "meljejo" tudi drugi Konjeniki, na četrti polfinalni tekmi sta se izkazala tudi Delonte West z 21 točkami in litovski orjak Žydrunas Ilgauskas s 14 točkami in desetimi skoki. V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Josh Smith s 26 točkami.

V zahodni konkurenci je Dallas v polfinalu v četrti tekmi dosegel prvo zmago proti Detroitu, možnosti teksaške ekipe za napredovanje v finale pa so pičle. V zgodovini NBA se še ni zgodilo, da bi ekipa nadoknadila zaostanek 0:3, za nameček pa bo peta tekma v Denverju.

Junak dvoboja je bil nemški krilni-center Dirk Nowitzki, ki je tekmecem iz Kolorada nasul 44 točk, od tega v zadnji četrtini 19, vse skupaj pa je začinil s 13 skoki. Josh Howard je prispeval 21 točk, lovec na trojne dvojčke Jason Kidd pa je tekmo končal s 13 točkami, 11 skoki in šestimi asistencami. V izjemno razburljivi in izenačeni tekmi si je ekipa iz Teksasa zmago priigrala v sami končnici, bržkone zmagoviti točki pa je dobrih osem sekund pred koncem s črte za proste mete dosegel vselej elegantni Nemec, ki je soigralce popeljal v vodstvo s 118:114. V gostujoči zasedbi je blestel Carmelo Anthony z 41 točkami in 11 skoki.