V Teksasu je s strelskim rekordom kariere (34 točk) blestel Aaron Brooks, Shane Battier, ki je zadel pet trojk, jih je k zmagi dodal 23, Luis Scola pa je zbral 11 točk in 14 skokov. "Zdi se mi, da so danes vsi razen nas prejeli obvestilo, da ne moremo zmagati. Bolj smo odporni, kot si ljudje mislijo. Nikoli nismo nehali verjeti v uspeh in to se nam je obrestovalo," je dejal Battier.

Houston Rockets so v soboto doživeli hud udarec, ko so izvedeli, da bo moral kitajski košarkar Yao Ming predčasno končati sezono. Razlog je počena kost v levem stopalu, zaradi katere Kitajec to sezono ne bo več stopil na parket. Kljub tej zanje žalostni novici pa so si gostitelji s srčno igro pred več kot 18.000 navdušenimi navijači v Toyota Centru priigrali zmago, v katero nihče razen njih ni verjel.

Čeprav je trener Jezernikov Phil Jackson svoje varovance pred tekmo opozoril, da morajo tekmece jemati resno, četudi so ostali brez Yao Minga, so njegovi zvezdniki zatajili in so slabo opravljali predvsem obrambne naloge ter katastrofalno začeli dvoboj. Gostitelji so namreč tekmo odprli z izidom 22:7; zadeli so tudi štiri od petih poskusov za tri. Bryant je sicer zadel prve tri koše za goste, njegovi soigralci pa so zgrešili uvodnih sedem metov na koš. Pau Gasol je tokrat zbral 30 točk, Kobe Bryant pa je končal pri 15.

"To zame ni nobeno presenečenje. Houston je odigral odlično tekmo. Že v uvodu so si domači košarkarji priigrali veliko prednost, po parketu pa so 'leteli' kar tri četrtine. Odlični so bili," je tekmece pohvalil Jackson. Peta tekma bo v torek v Kaliforniji.

Tudi dvoboj polfinala vzhodne konference med Orlando Magic in Boston Celtics je izenačen, saj je vsaka od ekip zbrala po dve zmagi. Na četrti tekmi so namreč košarkarji Bostona v gosteh zmagali za točko (95:94) in poravnali razmerje moči. Junak večera je bil Glen "Big Baby" Davis, ki je dosegel odločilni koš za zmago, s katerim je rešil košarkarje Bostona skorajšnjega izpada. Davis je ob pisku sirene zadel z razdalje okoli 6,5 metra in gostom priigral dramatično zmago v gosteh. Paul Pierce je za branilce naslova zbral 27 točk, Rajon Rondo pa jih je k zmagi dodal 21 ter 14 skokov.