Navijači Chelseaja norveškemu sodniku očitajo nepravične odločitve, s katerimi naj bi oškodoval njihovo ekipo. Zato se je policija resno lotila projekta njegovega odhoda iz Londona in ga tudi pospremila iz države. Že pred tem je moral Norvežan zamenjati hotel, v katerem je bival, saj so se pristojni bali, da ga bodo navijači Chelseaja izsledili.

Sodnika pa niso ogrožali le navijači. Najbolj je z neprimernim obnašanjem izstopal napadalec londonskega kluba Didier Drogba, ki je po tekmi v predoru do slačilnic skorajda napadel sodnika, večji incident so preprečili varnostniki. Že pred tem je Drogba v kamere številnih televizijskih postaj povedal svojo oceno tekme, pospremljeno s kletvicami. Zaradi takšnega obnašanja ga najverjetneje čaka kazen s strani krovne Evropske nogometne zveze (UEFA).

Zaradi groženj navijačev, med njimi so bile tudi takšne s smrtjo, je kariero pred štirimi leti končal znani švedski sodnik Anders Frisk, zanimivo pa je, da je bil tudi takrat povod za pretirane navijaške strasti dvoboj med Barcelono in Chelseajem.