Nogometaši Manchester Uniteda so le še korak do obranitve naslova evropskega prvaka. V povratni tekmi proti Arsenalu, proti kateremu so branili prednost 1:0 s tekme doma, so vprašanje zmagovalca rešili že v prvih 11 minutah, ko so izkoristili dve napaki domače obrambe, povedli z 2:0, s tem pa je bilo vprašanje, kdo bo napredoval, rešeno.

Arsenal je tekmo začel napadalno, toda že v osmi minuti se jim je zgodila huda napaka, ki je bistveno vplivala na potek tekme. Po podaji Ronalda z leve strani je mlademu branilcu londonskega kluba Gibbsu spodrsnilo v kazenskem prostoru, žoga je prišla do Parka, ki jo je hladnokrvno poslal v mrežo. Že tri minute pozneje je padel odgovor, kdo bo igral v finalu. Gosti so si izborili prosti strel z nekaj več kot 20 metrov, portugalski reprezentant Ronaldo pa je spet pokazal svojo mojstrstvo in jasno je bilo, da je Manchester United prvi finalist lige prvakov.

Londončani so se sicer trudili, imeli terensko premoč ter tudi nekaj priložnosti, toda žoga ni hotela v mrežo. Na drugi strani so si iz protinapadov nekaj priložnosti priigrali tudi gosti, eno izmed njih so tudi izkoristili v 61. minuti, po podaji Razpoloženega Rooneyja je v polno spet zadel Ronaldo.

Domačim je do konca uspelo poraz le še ublažiti. Po prekršku Fletscherja, ki si je prislužil rdeč karton, predčasno pot v slačilnico in odsotnost s finalne tekme, je sodnik dosodil najstrožjo kazen, ki jo je izkoristil Nizozemec van Persie.

Manchester - v ligi prvakov je Arsenalu prizadel prvi domači poraz po letu 2004, lahko postane prvi klub po Milanu leta 1990, ki je ubranil naslov evropskega prvaka.

Manchester se bo v finalu pomeril z zmagovalcem dvoboja Chelsea - Barcelona, v prvi tekmi v Španiji je bil rezultat 0:0.