Najbolj razigran je bil vnovič Kobe Bryant z 31 točkami, Jezerniki pa so potrebovali le pet tekem, da so si izborili nadaljevanje končnice. Bryant, ki je tokratni obračun končal z modrico na obrazu, je po tekmi skušal umiriti strasti. "To je pač končnica. Vedno, ko gre za morebitno odločilno tekmo, je napetost na parketu izjemna in vsak se bori do zadnje minute," je dejal Bryant. Lamar Odom je k zmagi dodal 26 točk in 15 skokov, LA Lakers pa so si zdaj priigrali nekaj dni počitka, medtem ko čakajo na nasprotnika v polfinalu zahodne konference. V nadaljevanju se bodo pomerili z boljšim iz obračuna Portland - Houston.

Prvi strelec Utaha, ki so ga precej razredčile poškodbe, je bil tokrat Paul Millsap s 16 točkami, Andrej Kirilenko in Deron Williams pa sta dodala po 14 točk.

Na Zahodu so odigrali še eno tekmo; New Orleans Hornets so v domači dvorani doživeli pravo katastrofo, saj so jih gostujoči košarkarji Denver Nuggets premagali kar s 121:63. Carmelo Anthony je vseh svojih 26 točk dosegel v uvodnih treh četrtinah, Denver pa je v zmagah povedel s 3:1. Dvorana New Orleans Arena je bila proti koncu tretje četrtine že skoraj povsem prazna, ko je Denver povedel z 89:50 in bil na dobri poti, da si priigra najvišjo zmago v zgodovini končnice NBA. To mu je tudi uspelo, saj je izenačil dosežek moštva Minneapolis Lakers, ki je daljnega leta 1956 s 133:75 premagalo St. Louis Hawks.

V končnici vzhodne konference sta četrto tekmo prvega kroga končnice igrali moštvi Miami Heat in Atlanta Hawks. Gosti so pripravili presenečenje, zmagali z 81:71 in skupni izid v zmagah poravnali na 2:2. Zaza Pachulia je zbral 12 točk in kar 18 skokov in pomagal Atlanti do visoke prednosti po prvem polčasu, ki je zvezdnika Miamija Dwyana Wada, ki se bori s poškodbo hrbta, spravljala v obup. Mike Bibby je k pomembni zmagi dodal 15 točk, Joe Johnson 14, Josh Smith pa 13.