V vrstah Bikov je blestel Derrick Rose s 36 točkami in 11 asistencami, upe lastnikov Stanleyjevega pokala pa je v izenačenem dvoboju v podaljšku razblinil Tyrus Thomas. V dresu Bostona, ki je tekme končnice začel brez poškodovanega Kevina Garnetta, je bil najboljši strelec Rajon Rondo z 29 točkami. Boston je sicer redni del sezone končal kot prvo moštvo atlantske skupine in na drugem mestu vzhodnega dela lige, Chicago pa je v končnico vstopilo kot šele sedmo moštvo konference.

Medtem ko se v Bostonu ni izteklo po načrtih za domače košarkarje, so v Clevelandu imeli lahko delo košarkarji moštva Cavaliers, ki so s kar 102:84 ugnali Detroit Pistons. Najkoristnejši igralec rednega dela LeBron James je vpisal v statistiko dvoboja 38 točk. Cleveland je sicer bilo edino moštvo, ki je sinoči zmagalo na domačem parketu.

V Portlandu so košarkarji Houston Rockets s 108:81 visoko porazili Trail Blazers. Aaron Brooks je dosegel 27 točk, kitajski velikan Yao Ming pa jih je dodal 24 za zmago Teksašanov.

Tudi v San Antonio je bil domači parket prespolzek za Spurs. Ostroge so tako morale priznati premoč košarkarjev Dallas Mavericks (97:105).

Od četverice slovenskih igralcev se je v zaključne boje uvrstil le Saša Vujačić, košarkar Los Angeles Lakersov. Slovenskega reprezentanta in njegove Jezernike prvi dvoboj končnice čaka ponoči po evropskem času v Los Angelesu proti Utahu.