Ladislav je bil pred petimi leti izbran v šestem krogu na NHL naboru hokejskega moštva Philladelphia Flayersa. Dve sezoni pa je igral za Seattle Thunderbirdse v mladinski hokejski ligi. Slovaški reprezentant je z moštvom Košice lansko leto osvojil naslov državnega pravaka.

Ščurko je januarja leta 2008 na bencinski črpalki napadel športnega sodnika Mareka Liptaja, ga štirinajstkrat zabodel z nožem in njegovo truplo nato zakopal v gozdu. Liptajevo truplo so našli decembra lansko leto, Ščurko pa je umor priznal 23. aprila letos.

Motiv za umor trenutno še ni znan, policija pa je prepričana, da hokejist zločina ni načrtoval. Čeprav nekateri mediji predvidevajo, da je Ščurko Liptaja ubil zaradi slabega sojenja, policija v omenjeni motiv dvomi.

23-letniku grozi 20 let zaporne kazni, njegova športna kariera pa je zaključena. „Ne morem verjeti. Ščurko je bil prijazen fant. To je pravi šok,“ je na svojem blogu zapisal nekdanji hokejist Dave Schultz. „Pomislite, kaj bi bilo, če bi imel izkušnje s sojenjem v NHL-u,“ so dogodek komentirali na ameriških blogih, posvečenih hokeju.