Loeb, petkratni svetovni prvak, tako nadaljuje svoj zmagoviti niz, to je bila še njegova šesta zaporedna zmaga. Reli po Argentini, ki ga je Francoz dobil petič zapored, je bil praktično odločen že po dveh dnevih, od trenutka, ko je moral zaradi težav z motorjem svojega Forda odstopiti edini pravi konkurent Francoza, Finec Mikko Hirvonen.

"Mikko je v soboto kazal odlične predstave in mi je bil tik za petami. Nato pa je imel smolo. Resnično mi je žal, da je moral odstopiti, s tem je tekmovanje izgubilo svoj čar. Zadnji dan mi niti ni bilo treba voziti na vso moč, lahko sem malo taktiziral," je po 52. zmagi v karieri dejal Francoz, ki ima v razvrstitvi svetovnega prvenstva pred Hirvonem zdaj že 20 točk prednosti, pred Fincem pa je zdaj tudi Sordo.

Loeb je v Argentini dobil 12 hitrostnih preizkušenj, Finec Jari-Matti Latvala, ki je imel zadnji dan prav tako težave s Fordom, je bil najhitrejši na petih, Sordo na treh, Hirvonen na dveh, še en osmoljenec Petter Solberg pa pred svojim odstopom na eni.